Saopštenje Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji

Zastava Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine postavljena je u holu Skupštine AP Vojvodine sa zastavama ostalih manjinskih savjeta. Tim povodom predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor primio je danas konzula Republike Crne Gore Miodraga Kankaraša i zamjenika predsjednika Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine Branislava Sekulića, sa kojima je razgovarao o planovima u radu konzulata koji je prije pola godine otvoren u Sremskim Karlovcima, kao i o pitanjima važnim za crnogorsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini.

Predsjednik Pastor i konzul Kankaraš su istakli  da, pored turizma i značajne privredne razmene između Vojvodine i Crne Gore, i dalje postoji veoma širok prostor za unaprijeđenje saradnje u različitim oblastima, koji bi se mogao obogatiti konkretnim sadržajima.

Branislav Sekulić se zahvalio se predsjedniku i Skupštini APV na dosadašnjoj podršci crnogorskoj zajednici u Vojvodini, kao i podršci Nacionalnom savetu crnogorske nacionalne manjine od njegovog formiranja do danas. Sekulić i Pastor su na sastanku razgovarali i o mogućnostima i potrebi što skorijeg osnivanja zavoda za kulturu vojvođanskih Crnogoraca, u svrhu daljeg unaprijeđenja i očuvanja kulture, jezika, tradicije, a u skladu za zakonskom regulativom Republike Srbije.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"