Saopstenje Pokreta Dosta je bilo

Pokret DOSTA JE BILO, odbor u Vrbasu, zahvaljuje biračima naše Opštine na ukazanom poverenju na upravo završenim republičkim i pokrajinskim izborima. Rezultat koji smo zajedno postigli je iznenadio sve naše političke suparnike, istraživače javnog mnjenja, „nezavisne“ medije, ali ne i one građane Srbije, Vojvodine i Vrbasa, koji su jasno rekli da žele da ih predstavljaju novi ljudi, pristojni i odgovorni, stručni i moralni. Rezultat od skoro 1.400 glasova, odnosno 6,5 %,  postigli smo bez trulih kompromisa i „cenzus koalicija“, bez medijske podrške, skupih bilborda i plakata, oslanjajući se isključivo na snagu principa koje zastupamo i na koaliciju sa građankama i građanima Vrbasa.

Pokret DJB u Vrbasu je četvrta po snazi politička opcija u Vrbasu,  a voljom glasača, nalazi se na čelu opozicionog, demokratskog  fronta, naspram aktuelne lokalne vlasti. Najveći pobednik izbora u Vrbasu je zapravo pokret Dosta je bilo, jer je za samo 2 godine narastao od 1,5 % do sadašnjih 6,5 %, dok su partije na vlasti, SPS i SNS ukupno dobile preko 1.000 glasova manje, u odnosu na prošle izbore. Nećemo se zaustaviti, jer nas ovaj rezultat obavezuje da budemo još istrajniji i odlučniji da omogućimo Vrbasu da konačno dobije lokalnu samoupravu kakvu zaslužuje – transparentnu, odgovornu, stručnu i nekorumpiranu.

Već od danas, nastavljamo političku borbu za vrednosti zbog kojih smo i nastali. Bićemo najžešća opozicija aktuelnoj SNS-SPS vlasti u Vrbasu, zahtevaćemo da se što pre raspišu vanredni lokalni izbori u Vrbasu, jer je očigledno da građani sve više gube poverenje u aktualnu lokalnu vlast.