Саопштење ОО Покрета Доста је било

Докле више тих бивших власти?!

У настојању да унапреди положај становника општине Врбас, покрет Доста је било се залаже за превремено расписивање локалних избора и због тога смо и иницирали потписивање Иницијативе за расписивање локалних избора у општини Врбас. Опозиционе странке су представиле своје легитимне захтеве, изнеле аргументе и на конференцији за новинаре изразиле сумњу у функционалност владајуће коалиције и законитост њихових појединих одлука, нарочито око вођења ЈП за превоз путника“Врбас„ и обрачуна цене грејања. На жалост, од водеће странке у тој коалицији нисмо добили адекватан и конструктиван одговор, већ напротив, потпуно некоректан, па чак и увредљив есеј пун замене теза и недоследности.

Овим путем саопштавамо јавност да покрет Доста је било никада није и неће се бавити „пљувањем“, „личним обрачунима“ и „животима локалних функционера“. Сматрамо да је Србији предуго сервирана „Фарма“, да је доста манипулисања чињеницама и извртања истине. Нашим суграђанима је потребан јасан план, јавно вршење власти и одговорност вршилаца јавних функција. Покрет Доста је било још увек није вршио власт, а када је будемо вршили, то ће бити уз поштовање свих политичких опција које се културно и аргументовано боре за бољитак наших суграђана. До тада ћемо се у складу са нашим принципима бавити само чињеницама и аргументовано критиковати власт, јер као опозиција на то имамо апсолутно право.

С обзиром да на аргументовану критику опозиције ОО СНС одговара увек згодним помињањем бивших власти и давно прошлим непочинствима, мислимо да је можда боље да поставимо пар конкретних питања на која захтевамо одговоре:

1.Ко су људи из саопштења ОО СНС који су “годинама уништавали општину“, “незаконито поступали“ и „ненаменски потрошили преко 500 милиона динара“? Ко је грађанима општине Врбас направио ненадокнадиву штету?

2. Где су сада одговорни за поменуте проневере и малверзације? Због чега нису процесуирани? Због чега им није одузета нелегално стечена имовина?

На ова питања су наши суграђани очекивали одговор и ова власт је мандат од грађана добила првенствено због обрачуна са корупцијом, успостављања независних институција и владавине права.

Подсећамо вас да смо поднели захтеве за доставу било каквог трага рада Антикорупцијског тима општине Врбас , основаног од стране Председника општине да испита и процесуира све корупционашке радње и злоупотребе службеног положаја „претходне власти“. Нисмо добили ништа, из простог разлога јер ништа и нису радили. Питање је зашто?

Да ли је владајућа коалиција одлучила да тим нерешеним аферама као таоце држи целу врбашку опозицију, а стварне протагонисте прихвати као своје коалиционе партнере, представнике у Скупштинама и скривене џокере који ће своју улогу одиграти пред локалне изборе или после њих?

Доста је замена теза, некултурних текстова, вређања интелигенције целокупне јавности и играња са стрпљењем грађана општине Врбас. Овим путем вас позивамо на одговорно вршење власти, ради заустављања пропадања наше Општине.

ОО покрет Доста је било Врбас