Саопштење ОО СНС

Поштујући све политичке опције које вреднују систем и раде у интересу грађана без покушаја да се обрачунавају на начине који нису демократски, СНС ради на побољшању животног стандарда наших суграђана и спречава пропадање Општине. Свакако да је очигледан и посао беспосличара и доконих да се баве разним иницијативама и оптужбама без аргумената и доказа. Захвални смо на свим конструктивним предлозима, добронамерним, јер смо доказали да смо поуздан партнер и да храбро преузимамо одговорност и носимо се са тешким ситуацијама али и репресивним мерама.

Право опозиције свакако јесте да се бави критикама, али пре упућених критика морају бити много репрезентативнији пример добрих одлука и великих дела. Као странка која је најчвршћи стуб власти на свим нивоима, никада се нисмо бавили личним обрачунима већ искључиво веровали и борили се за боље сутра наших суграђана и грађана Србије. Време ће показати да је ова власт и одговорна и способна да врати Врбас на пиједестал који јој припада.

Одговорност је на институцијама, а не на локалној самоуправи. Наше је да укажемо на неправилности а на судству и тужилашту да даље раде свој посао. Кроз јавно правобранилаштво наше општине покренуто је преко 700 спорова, од којих је преко 100 већ у поступку. Само за 2016.годину покренуто је више од 300 извршних поступака док се број парничних поступака које заступа јавно правобранилаштво готово учетворостручио.

Постоји ревизорски извештај, свакако свима доступан у коме су наведени подаци о 500 милиона ненаменски потрошених средстава само за једну годину и то 2013.годину, (мандат траје четири године), а знамо да не постоји валиднији документ од извештаја Државне ревизорске институције.

Средства из буџета трошимо рационално водећи рачуна о сваком динару за разлику од наших критичара. Када смо код остварених резултата у привреди , питање је шта су опозициони великани радили по том питању. Никада ни једно слово нисмо чули о њиховом програму развоја града и начину на који би решавали нагомилане проблеме. За разлику од њих ми реализујемо наше идеје за које се показало да су похваљене од меродавних домаћих и међународних институција. Не желимо да прејудицирамо ствари што се тиче радних места, али помака свакако да има.

Ваше је да сумњате, наше је да радимо а време ће свакако показати чији резултати и заслуге су биле више у интересу грађана. Врло брзо ће сарадња Локала, Покрајине и Републике дати резултате. До тада свакако морате бити добар пример да бисте били добар критичар.