Saopštenje OO SDS

Već više od godinu dana SNS i SPS ne dozvoljavaju radio ili tv prenos sednica Skupštine opštine Vrbas, kako građani ne bi mogli da čuju istinu o nesposobnosti lokalne vlasti, komunalnom reketiranju građana i uništavanju javnih preduzeća.

Sednice Skupštine opštine Vrbas su izgubile svaki smisao. Nema političkog dijaloga, građani nisu uključeni u proces donošenja odluka, vladajuća većina ne želi da učestvuje u raspravi već samo primenom političke sile donosi odluke.

I ovaj put, kao i do sada, niko nije dao odgovor na pitanja kako je napravljen gubitak u poslovanju JP za prevoz u 2015. godini od 70 miliona dinara, gde je potrošeno 100 miliona dinara u 2014. godini, ko je odgovoran za neisplaćene zarade u JP za prevoz putnika, zašto je JP Vrbas-gas u 2015. godini zabeležilo najgori poslovni rezultat od osnivanja, ko je i kako formirao cenu daljinskog grejanja...

Usvajanje Završnog računa budžeta opštine Vrbas za 2015. godinu je proteklo bez jedne reči predstavnika vlasti, a potrošeno je 1,5 milijardi dinara.

Prelazak predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke u SNS i postavljenje na mesto zamenika predsednika opštine Vrbas je stvar ličnog morala i posledica očiglednog nedostatka kadra u SNS.

Konačno, rezultat trogodišnjeg rada SNS u Vrbasu je najbolje je rezimirao u ostavci Predsednik opštine Vrbas. Obraćanje je počeo rečenicom „Svak je rođen da po jednom umre, a čast i bruka žive dovijeka“, a završio sa „Bolje jedan dan sokolom nego sto godina vranom“!