СНС: Треба запошљавати кадрове из општине Врбас

Општински одбор Српске напредне странке позвао је директоре основних и средњих школа у општини Врбас да при запошљавању нових кадрова, уз поштовање свих услова, предност дају особама које долазе са територије општине Врбас. На овај начин, како се чуло, избегла би се велика материјална издвајања из општинског буџета на име плаћања путних трошкова за наставни кадар који долази из удаљених градова. Према речима Милана Глушца, потпредседника ОО СНС, недопустиво је да у време опште штедње и кресања трошкова, без посла остају кадрови из места општине Врбас а на њихова места долазе особе из других општина.

"Не желећи да у питање доводимо уставно право на рад, ипак указујемо на апсурдне ситуације из претходних месеци да се одређени број радника из основних и средњих школа отпушта, а да на њихово место долазе особе из других општина. То значајно увећава новчана средства које локална самоуправа мора исплатити на име путних трошкова. Ово би ово било разумљиво да на евиденцији Националне службе за запошљавање нема одговарајућих кадрова за ове послове", рекао је Глушац и истакао да се овакви случајеви све чешће догађају. Он је прецизирао да се путни трошкови најчешће плаћају на правцима ка Новом Саду, Пивницима, Сремским Карловцима, Инђији, Црвенки, Сивцу и Сомбору. "СНС апелује на свест директора да приликом ангажовања нових радника воде рачуна о могућности да запосле лица са територије општине Врбас и да се консултују са Националном службом за запошљавање, јер најчешће имамо довољно кадрова. Тако би се избегли притисци на општински буџет", рекао је Глушац.

Потпредседник ОО СНС је саопштио да у овом тренутку на евиденцији НСЗ има васпитача предшколске деце, струковних васпитача, наставника разредне наставе, професора историје, српског језика и књижевности, физичке културе, дипломираних учитеља, мастера учитеља и многих других кадрова потребних образовним установама.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"