Серија вредних акција Црвеног крста Врбаса

Црвени крст Врбаса организовао је током августа и септембра неколико акција помоћи угроженим лицима и едукације ученика основних школа. Времена је било и за акцију прикупљања новчане помоћи за једну особу којој је она неопходна, а затим и за уређење животног простора.

Пред сам почетак школске године у Црвеном крсту Врбаса деци укљученој у пројекат "Заједнички програм за инклузију ромске и маргинализоване деце у образовни систем", подељено је 50 школских торби. Донација је обезбеђена захваљујући додатним средствима Црвеног крста Србије. Десетак дана касније још 74 ученика девет основних школа у општини Врбас добило је школске торбе. Ова донација је обезбеђена на основу протокола о сарадњи Црвеног крста Војводине и Основног тужилаштва у Новом Саду, о уплати средстава грађана за хуманитарне сврхе.

У пројекту "Безбедност у саобраћају" активисти Црвеног крста су кроз радионице и игру едуковали ученике првих разреда о правилима саобраћаја и упозорили их на опасности које им прете на путу од куће до школе. Први часови ове врсте одржани су у Основној школи "Светозар Милетић", а следе и друге школе. Ученици су овом приликом на поклон добили едукативно-промотивни материјал.

Такође, у хуманитарној акцији прикупљања помоћи за Браниславу Савић, ученицу Средње машинске школе "Михајло Пупин" из Куле, волонтери Црвеног крста су за само неколико дана прикупили 23.330 динара и уплатили на жиро рачун. Овај дуги низ вредних активности затворен је јучерашњом акцијом уклањања графита за зидова објекта у којем је смештен Црвени крст. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"