Успорена изградња ЦППОВ Врбас Кула

Изградња Централног постројења за прераду отпадних вода Врбас Кула је у завршној фази, али већ дуже време рокови за завршетак радова се одлажу. Радови на линији воде су приведени крају, али то не важи и за линију муља на којој радови стоје већ дуже времена.

"Извођач радова на линији воде приводи крају тестирање опреме, а следећи корак би требао да буде преусмеравање отпадних вода из Куле, компаније Карнекс и из Врбаса на постројење. Наш став је да се то не може урадити док се део постројења, линија муља не заврши, односно да не можемо примити само део већ цело постројење на управљање и одржавање. Преусмеравање према постројењу значајно веће количине отпадне воде од садашње, изазвало би еколошки проблем, јер пречишћавање без линије муља не би било потпуно", рекао је Миленко Радованов из Јединице за управљање пројектом ЦППОВ.

Процена је да извођачу радова на изградњи линије муља за завршетак треба шест месеци од тренутка наставка са радовима, тако да у том периоду се може очекивати и завршетак свих радова на изградњи Централног постројења за прераду отпадних вода.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"