"Спортом против насиља и наркоманије"

"Спортом против насиља и наркоманије" био је главни мотив данашње акције коју је у Центру за физичку културу организовала Полицијска станица Врбас. Утакмица између ученика основних школа у општини Врбас, који су представљали екипе Црвене звезде и Партизана и били предвођени капитeнима ових тимова, Савом Павићевићем и Сашом Илићем, организована је као део пројекта "Полиција у локалној заједници", који се спроводи у оквиру Стратегије полиције у локалној заједници Владе Србије. Меч је судио Милорад Мажић, познати фудбалски судија из Врбаса.

ВИП гости на овом мечу били су млади из Удружење "Кућица – МНРО" и из Удружења деце и младих са сметњама у развоју, инвалидитетом и ретким болестима "Мултиарт". Подршку је пружио и Фудбалски савез Србије, који је представљао прослављени репрезентативац Саво Милошевић, и општина Врбас. Музички део испунили су Шкабо из бенда Београдски синдикат и плесна група "Magic power".

"Нисам очекивао да ће акција бити организована на овом нивоу и да ће јој присуствовати оволико деце. Повод је одличан али мислим да се, нажалост, недвољно бавимо овим стварима. Проблем насиља и наркоманије је јако велик и неће се решити сам од себе. Овакве акције су прави начин да се боримо против тога и треба да користимо сваку прилику да пошаљемо поруку деци какве опасности крију насиље и дрога. Такође, пажњу треба да усмеримо и на децу са посебним потребама јер је њима помоћ неопходна. Хвала организаторима и граду Врбасу", рекао је Милошевић. Он је овом приликом у име Фудбалског савеза Србије поклонио чек на 100.000 динара Удружењу грађана "Мултиарт".

Заједничку поруку младима упутили су фудбалери Саво Павићевић и Саша Илић. "Фудбал је спорт који не познаје границе, фудбал не познаје разлике, противник није непријатељ већ неко ко те тера да тренираш више, навијање није насиље већ љубав према клубу, не изазивај сукобе, не користи наркотике, тренирај фудбал, навијај јер волиш", заједно су рекли Павићевић и Илић.

"Овим догађајем желимо да дамо превентивни одговор на негативан утицај насиља и наркотика код младих. На овај начин можда нећемо решити проблем, али ћемо засигурно направити корак ка решењу. Кроз пропагирање фудбала као најмасовнијег спорта и кроз промоцију спорта уопште желимо да младима упутимо јасну поруку да је спорт тај који им даје могућност да се развијају у правом смеру, а да су насиље и дрога погрешан одабир", реко је Владо Глођовић, начелник ПС Врбас, и том приликом се захвалио свим учесницима као и представницима општине Врбас на подршци.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"