МДУЛС и УНДП представили пројекат "Партнерством до посла"

Представници Министарства државне управе и локалне самоуправе и Програма Уједињених нација за развој - УНДП, посетили су данас општину Врбас и представили заједничку иницијативу за покретање пилот пројекта "Партнерством до посла". "Кроз ефикасне механизме умрежавања и подршке инвестицијама овај пројекат требао би да једној општини донесе у будућности вишеструке позитивне ефекте: здравије окружење, повећање запослености, енергетску одрживост и повезивање приватног и јавног сектора".

За овај пројекат одабрана је општина Врбас због својих добрих потенцијала развоја, као и због позитивног искуства које је УНДП имао у раду са овом локалном самоуправом.

Државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ивана Бошњака, специјалну саветницу потпредседнице Владе Србије и министарске државне управе и локалне самоуправе Видосаву Џигић, као и Стеван Вујасиновић из Програма Уједињених нација за развој, састали су се за др Братиславом Кажићем, председником општине Врбас, и Миланом Глушцем, замеником председника, а затим и са члановима Пословног савета општине Врбас, који чине предузетници, власници приватних предузећа из Врбаса, као и са представницима јавних предузећа, установа и организација.

"На позив општине Врбас и на иницијативу потпредседнице Владе и ресорне министарке Кори Удовички, заједно са партнерима из УНДП, састали смо се са већим бројем локалних актера пословног света да продискутујемо у ком би правцу могао да иде развој и подршка које би наше министарство и УНДП пружили, како би се, пре свега, генерисало ново запошљавање и унапредио квалитет живота. Општина би требала бити стожер око којег ће се окупити привреда и други сектори, а на наме је да потражимо предлоге који би се могли подржати, материјалним средствима или знањем, како би се у будућности у општини Врбас отворила одржива, тзв. зелена радна места, која подупире УНДП", рекао је након састанка Бошњак.

Братислав Кажић изразио је задовољство што су Министарство државне управе и локалне самоуправе и УНДП изабрали баш Врбас за почетак промоције пројекта "Промоцијом до посла". "Највише смо се бавили темом незапослености и како решавати тај горући проблем. Траже се могућности које може пружити локална самоуправа како би се у партнерство са привредницима отворила нова радна места, али реална и одржива. Интересовање за идеје ресорног министарства и УНДП показали су и привредници и надам се да ће Врбас бити пилот општина у којој ће се спроводити овај пројекат", рекао је Кажић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"