У Општој болници могући ЕМНГ прегледи

Општа болница Врбас увела је још једну услугу за своје кориснике. Од сада ће се у овој здравственој установи вршити и  електромионеурографија - ЕМНГ, дијагностичка метода којом се испитује електрична активност мишића и нерава са могућношћу утврђивања нивоа, степена и распрострањености лезије. "На овај начин може се брзо и рано потврдити клиничка дијагноза или чак поставити дијагноза болести и повреда периферног нервног система, неких обољења и повреда можданих нерава итд", саопштено је из Опште болнице.

"Поред тога што представља дијагностичку неурофизиолошку методу, ЕМНГ је и прогностичка метода, на основу које се може пратити ток болести и опоравак пацијента, као и предвидети оријентациони исход болести или повреде. Пре ЕМНГ неопходан је детаљан клинички и неуролошки преглед и упућивање од стране лекара специјалисте”, рекао је др мед. Владимир Драшковић, неуролог који се специјализовао за ову врсту прегледа.

ЕМНГ спада у ред здравствених услуга на лични захтев, које не покрива обавезно здравствено осигурање, а заказивање се врши се на број телефона 021/7954 584, сваког радног дана 07.30 до 09.00 часова, уз лични договор са др Драшковићем.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"