Помоћ за 27 расељених и избегличких породица

Пројекат "Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас" обезбедио је да 27 избегличких и расељених породица на разне начине добије укупно 93.194,40 евра помоћи. Ово су резултати саопштени на завршној конференцији, организованoj поводом успешне реализације свих пројектних активности.

"Пројекат је финансирала Делегација Европске уније у Србији, а реализовала општина Врбас и организација 'Нови мостови', уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. Пројекат је имао за циљ да унапреди материјални статус породица избеглих и интерно расељених лица на територији општине Врбас, како би оне билe на нивоу стандарда просечне породице која живи у општини Врбас. Помоћ се огледала кроз побољшање услова становања и јачање економских активности. Циљ пројекта је постигнут кроз решавање стамбеног питања за 17 породица и пружање подршке економском оснаживању за 10 породица. У оквиру пројекта је набављено 17 пакета грађевинског материјала (за pet расељених породица и 12 избегличких породица), као и 10 пакета подршке за унапређење економских активности десет избегличких породица", саопштено је на завршној конференцији.

Донација Европске Уније за пројекат износила је 82.011,07 еура, а подршка Комесаријата за избеглице и миграције Србије, односно општине Врбас, додатних 1.461.437,00 динара, или 11.183,33 еура. Пројекат "Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас" је део ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, чија је укупна вредност 14,2 милиона евра.

Завршна конференција одржана је у сали СО Врбас, а присуствовали су јој чланови пројектног тима, представници Општинске управе, велики број избеглих и интерно расељених лица, као и представници Центра за социјални рад.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"