Дечја недеља у ОШ "Светозар Милетић"

И ученици и наставници Основне школе "Светозар Милетић" свакодневно дају свој допринос обележавању овогодишње Дечје недеље. За сваки радни дан изабрана је по једна тема, па кроз дружење, игру и разна такмичења основци свакодневно стварају амбијент по својој мери.

Понедељак - Дан за дечја права - прошао је у знаку упознавања са Конвенцијом о правима детета. О својим правима ученици су разговарали на часовима одељенских старешина и на радионици "Дечја права", коју организује педагошка служба школе.

У уторак - Дан за доброту - реализована је хуманитарна акција "Деца деци", организована с циљем афирмисања солидарности. Током акције су прикупљане играчке, књиге, школски прибор и одећа за децу из социјално и економски угрожених фамилија и децу са подручја угрожених прошлогодишњим поплавама. Такође, прикупљана је и новчана помоћ за рад Удружења дистрофичара.

Среда - Дан за рад - послужила је за уриђивање школског простора, учионица и дворишта, као и за организовање маскенбала. Уместо ђака у школу је у среду дошло на десетине принцеза, гусара, лекара, добрих вила, чобана, разних спортиста и ловаца, а шарену колону имали су могућност да виде становници бројних врбаских улица, кроз које су деца прошла.

Четвртак - Дан за дечје стваралаштво - проћи ће у знаку изложбе ученичких радова, прваци ће цртати по школском дворишту и на улици испред школе, а они мало старији имаће спортска такмичења. Најбољи фудбалери учествоваће на турниру у Центру за физичку културу, а једна ученичка делегација посeтиће и председника општине Врбас.

Петак - Дан за игру и дружење - обележиће квизови, избори за разне нај-нај, журка за мало старије основце, и велики јесењи крос.     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"