Врбас и Бања Лука желе још боље односе

Председник општине Врбас др Братислав Кажић примио је данас градоначелника Бања Луке Слободана Гаврановића. Са гостом из главног града Републике Српске и његовим сарадницима разговарало се о могућностима привредне сарадње.

Ово је наставак разговора између руководстава Врбаса и Бања Луке на ову тему, јер су претходни сусрети организовани приликом недавне презентације општине Врбас на Међународном сајму туризма у овом граду. Гости из Бања Луке бораве у нашем граду поводом обележавања Дана општине Врбас.

"Са Бања Луком имамо добре односе већ дуже времена и сваки сусрет обострано користимо да их оснажимо. У овим разговорима највише пажње поклонили смо могућностима сарадње у области привреде и туризма, мада нисмо изоставили ни друге могућности, посебно могућности културне сарадње која већ постоји. Интересатно је да општина Врбас и Бања Лука, иако се по броју становника прилично разликују, имају веома сличне проблеме и користимо прилику да се упознамо са искуствима колега из овог града у њиховом решавању. И они су имали презадужен буџет и високу стопу незапослености, а сада то полако остаје иза њих, па желимо да чујемо којим мерама су се они служили за поправљање ситуације", рекао је након састанка Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

За ову прилику руководство општине Врбас организовало је и сусрет гостију из Бања Луке са члановима Пословног савета општине Врбас, како би се у директном разговору размотриле могућности повезивања привредника два града и регије.

Домаћим пословним људима потенцијале Бања Луке представио је градоначелник Гаврановић. Он је истакао да локални административни апарат има своју важну улогу у развоју привреде, посебно кроз поједностављивање и убрзавање процедура.

"Морамо пословним људима пружити сву логистику да једноставно развијају свој бизнис. Уколико смо то у могућности, треба да их и финансијски подржимо, а процеси које смо осмислили омогућили су да се Бања Лука назове пожељном дестинацијом за инвестиције. Зато и данас, на сваком месту, трагамо за пословним људима који желе да развијају свој бизнис у нашем граду, и верујем да пословни људи Врбаса и Бања Луке могу пронаћи интерес за сарадњу", рекао је Гаврановић. 

"Сарадња Бања Луке и Врбаса почела је много раније, али ове последње две године, од како водимо локалну самоуправу, тај однос је унапређен. Тим пре што Крајишника у нашој општини има доста, и ту су већ 70 година, па смо одавно успоставили добре односе, посебно у култури. Сусрет са пословним људима Врбаса замишљен је на начин да се у директном разговору означе поља интересовања и покушају успоставити први односи међу привредницима", рекао је Братислав Кажић, председник општине Врбас.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"