Врбас спреман за јавно-приватно партнерство

Општина Врбас упутила је позив за дијалог свим заинтересованим понуђачима за стварање јавно-приватног партнерства у области услуге јавног осветљења. У овој фази, пре објављивања позива за подношење понуда, врши се истраживање тржишта како би се наручилац, у овом случају општина Врбас, упознао са актуелном понудом и са конкуренцијом која влада на тржишту. Састанак на ком ће се разговарати о овој теми заказан је за 04. новембар, са почетком у 11.00 часова.

"Предмет јавне набавке је додела уговора о јавно-приватном партнерству, без елемената концесије, за вршење енергетске услуге за примену мера побољшања енергетске ефикасности и уштеде у оперативним трошковима дела система јавног осветљења општине Врбас, са циљем ефикаснијег коришћења енергије, одговарајућег смањења емисије CO2 и смањења оперативних трошкова дела система јавног осветљења општине Врбас. Приватном партнеру - понуђачу, се поверавају послови пројектовања, реконструкције, финансирања и одржавања дела система јавног осветљења, уз преузимање ризика постизања финансијске уштеде током коришћења реконструисаног дела система", наводи се у позиву.

С друге стране, општина Врбас ће као наручилац преузети обавезу сарадње са изабраним понуђачем у току извршења уговора, "са циљем да се у току уговорног периода сви трошкови приватног партнера сведу на најмању могућу меру, као и обавезу плаћања приватном партнеру накнаде за расположивост реконструисаног дела система јавног осветљења из остварених гарантованих финансијских уштеда и накнаде за одржавање реконструисаног дела система".

Приликом сусрета са заинтересованим понуђачима, за општину Врбас од велике важности ће бити искуства потенцијалних понуђача у набавкама путем јавно-приватносг партнерства, референце по питању предмета јавне набавке, карактеристике производа и услуга које се нуде, као и верификација и валидација остварених уштеда и одржавања у току уговореног периода.

Контакт особа: Жељко Кнежевић
Одсек за јавне набавке
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
тел.:021/795-4076 и 021/705-4056

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"