Почела кампања "Вашу амбалажу у рециклажу"

У Врбасу је данас почела велика кампања под називом "Вашу амбалажу у рециклажу", коју заједно организују Јавно комунално предузеће "Комуналац", компанија за рециклажу пластике "Greentech" и компанија "Секопак" из Новог Сада.

Према уговору о сарадњи који су потписала ова три предузећа, општина Врбас добила је 50 нових металних контејнера за прикупљање ПЕТ боца и лименки, као и 30 пластичних канти за одлагање стакла. Ово ће бити први пут да се на територји општине Врбас организовано прикупља амбалажно стакло.

"Јавно комунално предузеће у Врбасу већ годинама развија систем примарне селекције ПЕТ отпада, и 'Greentech', иначе лидер на пољу рециклаже пластике у Србији, има одличну сарадњу са врбаским предузећем. Зато је Врбас и изабран да се у њему спроводи овај пројекат, а желимо и да подржимо напоре комуналног предузећа да се у целој општини успостави систем примарне селекције. Он је сада надограђен и са кантама за стакло, као врло специфичним материјалом који се тешко прикупља због тежине, и ове канте ће бити постављене у угоститељским објектима који су највећи генератори стаклене амбалаже", рекла је Кристина Цвејанов, портпарол Предузећа за рециклажу пластике "Greenteck". 

Цвејанов је најавила одржавање едукативних радионица у предшколској установи, основним и средњим школама, како би се најмлађи становници општине Врбас упознали зашто је важно да свој отпад одлажу у наменске контејнере, на који начин то доприноси заштити животне средине и шта се све може добити рециклажом ПЕТ и другог отпада.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"