Све више чланова у Планинарском клубу "Гора"

Један од најмлађих спортских колектива у општини Врбас, Планинарски клуб "Гора", за само неколико месеци постојања организовао је низ разних активности и окупио бројне љубитеље природе. Четири секције у клубу - пешачка, бициклистичка, секција за оријентиринг и секција за алпинизам, задовољиле су интересовања бројних становника општине Врбас, па из дана у дан расте број чланова у љубитеља клуба.

"Постојимо од марта ове године и можемо бити задовољни како клуб функционише у првим месецима живота. Ово је трећи клуб ове врсте у Врбасу од 1945. године. Имамо четири секције, све четири раде активно и нашим акцијама се одазива приличан број људи, што је најважније. Бројност увек зависи од обавеза чланова и пријатеља клуба, па се трудимо да акције организујемо у дане викенда. Важно је да су наши чланови у највећем броју млади људи, што је ретко у клубовима ове врсте. Најмлађи се окупљају у секцији за оријентиринг и ова дисциплина је пун погодак када је интересовање у питању. Таленат су већ доказали освајањем највреднијих одличја на бројним такмичењима ове врсте на којим су учествовали", каже Душан Мајсторовић, председник секције за пешачење.

Његове колеге Коста Ћирић, Немања Ћирић и Миодраг Јововић воде секције за бициклизам, оријентиринг и алпинизам, и све акције договарају се на састанку који се организује једном недељно. Мајсторовић истиче да кроз секцију за пешачење сваког викенда Фрушку гору посети до двадесетак особа, а одласци се организју свих 12 месеци у години.

Алпинисти су током лета освојили највиши врх Босне и Херцеговине, висок 2.386 метара, и циљ им је освајање регионалних врхова и увођење љубитеља алпинизма у тајне и лепоте ове дисциплине. Активни су и бициклисти који су организовали туре до дворца Фантаст и бројних других дестинација.

"Секција за оријентиринг је привукла највећу пажњу деце. Током рада са инструктором они се уче сналажењу у простору, уче читање топографских карата и знакова, крећу се по мапи и такмиче како што пре стићи до циља, успут пролазећи контролне пунктове. Успели смо да децу изведено у природу, одвојимо их од рачунара и телефона и покажемо им како могу имати испуњен дан ван кућа и станова. Нажалост, није лако организовати њихове одласке на такмичења због трошкова које имамо, али се трудимо да им омогућимо да покажу шата знају. Управо зато смо ове године, поводом Дана општине Врбас, организовали такмичење у оријентирингу у Врбасу и планирамо да ова манифестација добије традиционалан карактер", рекао је Мајсторовић.

Акције "Горе" се настављају већ овог викенда. Чланови и пријатељи клуба учествоваће у традиционалној акцији 35. Ноћни планинарски марш на Фрушкој гори, у организацији ПСД "Поштар" из Новог Сада. Акција започиње 07. новембра, у 22.30 часова код планинарског дома на Стражилову, а завршава око 03.00 часа, 08. новембра, на Поповици. Дужина стазе је 18 километара.     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"