Хитна помоћ приказала нову опрему

Екипе Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља "Вељко Влаховић" презентовале су јавности најмодернију опрему за збрињавање повређених у саобраћајним незгодама, којом је ова служба опремљена у последњих неколико месеци. Медицинско особље СХМП Дома здравља искористило је акцију "Смањи гас", коју је пре три дана организовала општина Врбас, Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас и Ауто спортски клуб "Petro Max" из Новог Сада, и у веома верној симулацији саобраћајне незгоде "збринуло повређене на месту несреће", те потврдило увежбаност и спремност да успешно интервенише у сваком тренутку.

"Хитна служба одазвала се позиву организатора акције 'Смањи гас' и искористила прилику да представи умеће и вредну опрему којом располажемо од пре неколико месеци. Наиме, набавком нових возила стигла нам је и најмодернија опрема за збрињавање повређених и желели смо да јавности покажемо да умемо и имамо с чим да интервенишемо на местима незгода. Окупљени су имали могућност да виде прслук за извлачење особа са повредама кичме - КЕД, затим нове удлаге за збрињавање повреда екстремитета, опрему за реанимацију, као и технике помагања и извлачења повређених из возила. Уз вредну опрему којом располаже Ватрогасна јединица из Врбаса, која служи ослобађању повређених из смрсканих возила, имамо могућности да брзо интервенишемо и помогнемо унесрећеним", рекла је др Сања Максимовић, вођа екипе СХМП. Њој су у симулацији помагали медицинска сестра Душанка Петровић и возач Радојица Докнић.

Подршку особљу Хитне помоћи пружили су чланови Ватрогасне јединице Врбас и активисти Црвеног крста.

"Наша служба покрива све путеве у општини Врбас и значајан део ауто пута, од петље код Фекетића до наплатне рампе код Змајева, тако да имамо велики број интервенција. Обавеза нам је да на терен изађемо при сваком позиву, без обзира на интезитет незгоде, и зато је веома важно да смо добро опремљени. Свакако да екипе одлазе у помоћ и на удаљенија места, ван простора наше надлежности, када за то добијемо позив, а опрема којом располажемо нам омогућава да брзо и ефикасно помогнемо повређеним", рекао је др Златко Бабић, начелник СХМП Дома здравља "Вељко Влаховић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"