Покренут пројекат стамбеног збрињавања избеглица

Vrbas - projekat stambenog zbrinjavanja izbeglica

Након свечане доделе уговора у оквиру регионалног пројекта за решавање стамбеног питања избеглица, према којем је општини Врбас припало 154.000 евра за куповину сеоских кућа, Тим за спровођење програма објавио је данас обавештење о покретању пројекта. Како је саопштено, јавни позив за куповину сеоских кућа биће објављен 28. децембра 2015. и трајаће до 11. фебруара 2016. године.

"Јавни позив за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 14 сеоских кућа, биће расписан 28. децембра 2015. године и трајаће до 11. фебруара 2016. године. Обавештење је објављено у листу Дневник и истакнуто је на огласној табли Општинске управе и свих месних заједница и канцеларија на територији наше општине. Рок од 45 дана оставља довољно времена да лица која су стекла статус избеглице из периода од 1991. године до 1995. године у Републици Србији, пронађу кућу којом могу да реше своје стамбено питање", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа и координатор Тима за имплементацију.
 
Уговором о гранту општина Врбас је добила бесповратна средства за куповину сеоских кућа у износу од 154.000 евра.

"Максималан износ средстава помоћи за куповину сеоске куће са окућницом не може прећи износ од 9.500 евра, у динарској противвредности, а вредност пакета помоћи не може прећи износ од 1.500 евра у динарској противвредности. Изабрани корисник може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће са окућницом у износу од 50% од укупног износа, дакле 4.750 еура. Заинтересовани могу добити додатне информације код повереника за избеглице", рекла је Илић након састанка Тима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"