Завршен пројекат "Покрени бајс“

У Основној школи "20. октобар" одржано је завршно такмичење у оквиру пројекта "Покрени бајс", који су организовали Удружење Центар за унапређење друштва и Друштво љубитеља бициклизма - Југо циклинг кампања из Београда. Спретност у вожњи бицикла представило је по десет ученика ове врбаске школе и основних школа "Вук Караџић" из Србобрана и "Иса Бајић" из Куле, које су, такође, биле укључене у пројекат. 

Прво место заузела је Теодора Катаи из ОШ "20. октобар" Врбас, друго место је припало Константину Ничетину из ОШ "Иса Бајић" из Куле, а треће Бојани Ћоровић из ОШ "20. октобар" Врбас.

Пројекат "Покрени бајс" - програм обуке деце за правилну и безбедну вожњу бицикла у саобраћају подразумевао је обуку деце за безбедно коришћење бицикла, упознавање са правилима саобраћаја, као и јачање свести о потреби вожње бицикла као оптималног, еколошког превозног средства. Наставници ових школа спроводили су теоретску наставу, а након полагања теста, уследила је практична обука и такмичење.

Према речима организатора из Друштва љубитеља бициклизма - Југо циклинг кампања, програм је био веома напредан и користан, бавио се децом која још увек не могу да возе бицикл по јавним путевима, те их тако припремио за безбедно ступање у саобраћај када стекну право на то.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"