Бесплатни прегледи у ДЗ „Вељко Влаховић“

У Дому здравља „Вељко Влаховић“ у суботу, 5. децембра у периоду од 08.00 до 13.00 часова, биће одржана акција „Бесплатни превентивни прегледи“. Сви заинтересовани грађани моћи ће овога дана да обаве низ прегледа и то без лекарског упута, заказивања и здравствене књижице.

„Циљ ове акције је да анимирамо грађане да обаве превентивне прегледе јер тако чувају своје здравље. Превентивни прегледи су веома важни, многе болести ако се на време открију успешно се могу лечити, а може се спречити и разозвој тешких болести. На овај начин желимо да олакшамо грађанима долазак код лекара и акцију смо организовали на начин да без икаквих докумената могу обавити значајне прегледе“, рекла је др Јасмина Асси, директорка ДЗ „Вељко Влаховић“.

Како је најављено, вршиће се контрола крвног притиска, ЕКГ прегледи, мерење нивоа шећера у крви, триглицерида и холестерола. Код потенцијалних дијабетичара вршиће се одређивање хемоглобина А1 Ц, затим утврђиваће се антропометријске мера (висина, тежина, дебљина кожног набора, одређивање БХИ). Осим тога, лекари специјалисти саветоваће пацијенте о здравом начину живота у многим областима.      

Важно је напоменуту да пацијенти не би требало да уносе храну дан пре прегледа након 18.00 часова, због лабораторијских анализа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"