Пољопривредници траже измене Закона о земљишту

Пољопривредници из општине Врбас који инсистирају да се Закон о пољопривредном земљишту повуче из процедуре, данас су такав захтев предали и руководству локалне самоуправе. Пред зграду Општинске управе они су дошли са десетак трактора, у пратњи полиције, и након предавања захтева вратили се у Змајево где протестују последњих дана.

"Захтевамо да се Закон о пољопривредном земљишту повуче из процедуре и да се доради. Спорно је давање 30 одсто земље инвеститорима за које не знамо ко су, као и давање сточарима земље у закуп без лимита. То су само неке од спорних ствари, иначе би могли о сваком члану посебно да говоримо. Данас смо дошли да предамо овај захтев руководству општине Врбас. Дозволили су нам да дођемо само са 10 трактора, иако је много незадовољних пољопривредника", рекао је Брано Прелевић, пољопривредник из Змајева.

Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, истакао је да ће захтев бити прослеђен надлежном министарству.

"Општина Врбас и локална самоуправа имају коректну сарадњу са пољопривредницима и очекујем да ће тако и остати. Имамо 6.000 хектара државне земље и 255 закупаца и шест правних лица. Њихов захтев ћемо сагледати и упутити надлежном министарству. Сигуран сам да је пољопривреда велика развојна шанса за Војводину и Србију", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"