Боксери из Врбаса шампиони у Русији

На XV Међународном турниру у боксу "Валерија Стрижова", који је одржан у Надиму у Русији, двоје боксера из Врбаса, Дамјан Грмуша и Јелена Зекић, чланови БК "Чарнок", освојили су златне медаље и на најбољи начин представили град и земљу из које долазе. Велики успех је остварен у конкуренцији такмичара из девет држава и чак 25 селекција руских република.

"Након тешких елиминационих борби, много удараца и спортског набоја Јелена Зекић и Дамјан Грмуша успели су да уђу у финале и да западну за око свим гледаоцима и великанима светског бокса. У категорији до 64 кг Грмуша Дамјан је прву борбу завршио нокаутом у трећој рунди над противником из Русије, али то је била само увертира пред остале мечеве до финала. У финалу славио је над Алексејем Денисовим са 2:1. Грмуша је проглашен за освајача турнира. У категорији до 54 кг Јелена Зекић је боксовала својим добро препознатљивим стилом без компромиса, јаким ударцима и својом тактиком се изборила за финале са Александром Денисовом из Надима, у ком је освојила златну медаљу", саопштено је из БК "Чарнок".

Овај спортски колектив следеће године прославља деценију свог постојања. Током година рада изнедрио је многе прваке Србије, прваке Војводине и освајаче злата на међународним турнирима. Тренери Жељко Жмукић, Игор Шкундрић и Владимир Папуга поручују да је ово само почетак реализације давно зацртаног циља, а то је "да Врбас добије боксере међународног калибра који ће се професионално бавити боксом и живети од бокса".

"Постигнуто је много на националном и међународном нивоу али најбоље тек следи. Много одрицања, упорности и спартанског тренинга су само доказ да не постоји немогуће, него да постоје само изговори који су баријера, коју треба победити", истичу у БК "Чарнок".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"