Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Са жељом да мотивише грађане да подрже особе са инвалидитетом, разбије предрасуде и уклони све врсте баријера, те тако обезбеди равноправност и пуно учешће у друштвеном животу за све, активисти Канцеларије за младе обележили су дељењем флајера 03. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом.

"Заштита особа са инвалидитетом је један од најосетљивијих и најспецифичнијих елемената социјалне политике. Особе са инвалидитетом морају да имају једнаке могућности као и особе без инвалидитета, а њихов положај се мора посматрати као питање људских права", рекла је након акције Данијела Илић, чланица Општинског већа. Она сматра да се особе са инвалидитетом свакодневно суочавају са социјалним и физичким баријерама, попут предрасуда у ставовима према инвалидности или неприступачност објектима.

"У наредних неколико дана општина Врбас ће спровести све неопходне радње за прилагођавање инфраструктуре обарањем издигнутих ивичњака на тротоарским стазама и саобраћајницама, што ће им убудуће много олакшати свакодневне активности. Све до ове године, инвалидна лица су захтев за паркинг налепнице за аутомобиле подносили и преузимали у Новом Саду. Општина Врбас је у току ове године обезбедила налепнице са којим они могу бесплатно да се паркирају на свим обележеним паркинг местима на територији целе Србије и тиме им олакшала већ додатно тешку ситуацију. Такође, издвојена су средства и купљен је посебан штампач којим се могу штампати налепнице. За 2016. годину биће припремљено још таквих налепница, а заинтересовани могу поднети захтев од фебруара на шалтеру Општинске управе", изјавила је Илић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"