Велико интересовање за превентивне прегледе у Дому здравља

Preventivni pregledi u Domu zdravlja "Veljko Vlahović" Vrbas

У Дому здравља "Вељко Влаховић" данас је одржана акција "Бесплатни превентивни прегледи". Погодности вршења основних медицинских прегледа без упута, заказивања, вишедневног чекања и било какве партиципације искористило је око 100 грађана Врбаса, који су имали прилику да брзо стекну увид у основно здравствено стање, на лицу места добију савете за очување здравља или, као поједини од њих, могућност да се даље преконтролишу на специјалистичким прегледима.

"Велики је значај превентивних прегледа, јер се многе болести, ако се на време открију, успешно могу излечити. Ако само једном пацијенту откријемо здравствени проблем и упутимо га на специјалистички преглед, сматрамо да је акција успела, а ми смо данас имали више грађана које смо упутили на даље прегледе", изразила је задовољство учињеним др Јасмина Асси, директорка ДЗ "Вељко Влаховић".

Према речима Силване Балетић, санитарног инжињера - лаборанта, "код неколико пацијената откривен је повишен ниво шећера у крви, а било је и пацијенткиња које су упићене на мамографију". "Овакве акције бесплатних прегледа ускоро ће бити организоване и у сеоским амбулантама", додала је Балетић.

Данашње прегледе извело је десетак здравствених радника ДЗ "Вељко Влаховић". Они су пацијентима контролисали крвни притисак, ЕКГ, ниво шећера у крви, ниво триглицерида и холестерола, затим вршена су антропометријска мерења, и, на крају, пацијенти су саветовани о здравим стиловима живота.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"