Директор ЕБРД посетио општину Врбас

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u poseti opštini Vrbas

Са жељом да се упозна колико се одмакло у припреми пројекта замене јавне расвете у општини Врбас, који се спроводи по ESCO моделу и уз подршку Европске банке за обнову и развој, директор ЕБРД за Србију Данијел Берг посетио је данас општину Врбас. Он се састао са др Братиславом Кажићем и Миланом Глушцем, председником општине Врбас и његовим замеником, као и са Игором Миловићем, директором ЈП "Дирекција за изградњу", и представницима Канцеларије за енергетски менаџмент.

У току је припрема тендера за избор компаније која ће бити једна страна у јавно-приватном приватном партнерству са општином Врбас у пројекту замене јавне расвете у Змајеву, Равном Селу, Куцури и Савином Селу, по ESCO моделу. Врбас је прва општина у Србији које реализује ЕСЦО кредит из области јавне расвете, где се инвестиција отплаћује искључиво из уштеде енергије.

"ЕБРД пружа техничку помоћ у реализацији посла. Пројекат који развијамо је партнерство приватног и јавног сектора а уложени новац вратиће се кроз уштеде које будемо остварили. Надамо се да ћемо моћи урадити још неке пројекте из ове и сличних области, нпр. у јавним зградама, и то не само у Врбасу. Врбас ће нам служити као пример за целу Србију", рекао је Берг.  

Danijel Berg, direktor EBDR za Srbiju, u poseti opštini Vrbas

"Овом посетом изражавамо пуну подршку општини Врбас као иновативној и проактивној општини која ради на унапређењу јавне инфраструктуре, примењујући ESCO модел финансирања. Уверени смо да ће тендер у Врбасу постати пример добре праксе за друге општине и показати како да се одабере најбољи могући ESCO пројекат и поуздана ESCO фирма која ће да га спроведе", истакао је Берг. 

 

КУЛТУРА

Изложба слика Милоша Калишког

23. јул 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милоша Калишког

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...