Директор ЕБРД посетио општину Врбас

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u poseti opštini Vrbas

Са жељом да се упозна колико се одмакло у припреми пројекта замене јавне расвете у општини Врбас, који се спроводи по ESCO моделу и уз подршку Европске банке за обнову и развој, директор ЕБРД за Србију Данијел Берг посетио је данас општину Врбас. Он се састао са др Братиславом Кажићем и Миланом Глушцем, председником општине Врбас и његовим замеником, као и са Игором Миловићем, директором ЈП "Дирекција за изградњу", и представницима Канцеларије за енергетски менаџмент.

У току је припрема тендера за избор компаније која ће бити једна страна у јавно-приватном приватном партнерству са општином Врбас у пројекту замене јавне расвете у Змајеву, Равном Селу, Куцури и Савином Селу, по ESCO моделу. Врбас је прва општина у Србији које реализује ЕСЦО кредит из области јавне расвете, где се инвестиција отплаћује искључиво из уштеде енергије.

"ЕБРД пружа техничку помоћ у реализацији посла. Пројекат који развијамо је партнерство приватног и јавног сектора а уложени новац вратиће се кроз уштеде које будемо остварили. Надамо се да ћемо моћи урадити још неке пројекте из ове и сличних области, нпр. у јавним зградама, и то не само у Врбасу. Врбас ће нам служити као пример за целу Србију", рекао је Берг.  

Danijel Berg, direktor EBDR za Srbiju, u poseti opštini Vrbas

"Овом посетом изражавамо пуну подршку општини Врбас као иновативној и проактивној општини која ради на унапређењу јавне инфраструктуре, примењујући ESCO модел финансирања. Уверени смо да ће тендер у Врбасу постати пример добре праксе за друге општине и показати како да се одабере најбољи могући ESCO пројекат и поуздана ESCO фирма која ће да га спроведе", истакао је Берг. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"