У Врбасу ускоро Клуб за тражење посла

U Vrbasu uskoro Klub za traženje posla

Представници Националне службе за запошљавање и 85 локалних самоуправа у Србији, међу којима је и општина Врбас, потписали су данас споразуме о отварању 40 нових клубова за тражење посла, 10 центара за информисање и професионално саветовање и 80 самоуслужних радних станица, који ће у наредном периоду бити успостављени уз финансијску помоћ ЕУ.

Уговор са Зораном Мартиновићем, директором НСЗ, у име општине Врбас потписао је Милан Глушац, заменик председника општине.

Реч је о пројекту "ЕУ помоћ теже запошљивим групама" који помаже незапосленима да унапреде знање и вештине за активно тражење посла и да на тај начин постану конкурентнији на тржишту рада. ЕУ је за тај пројекат издвојила 6,5 милиона евра, а НСЗ 3,6 милиона евра.

"Циљ је да се отварањем нових јединица помогне незапосленим у тражењу посла, али и да се локалне самоуправе активније укључе у пружање те помоћи, све у циљу смањења стопе незапослености у Србији. Пројекат је посебно усмерен на теже запошљиве групе становништва, попут неквалификованих и нискоквалификованих радника, дугорочно незапослених, незапослених у руралним областима и особа ромске националности", речено је након потписивања уговора.

Ове године је за мере активне политике запошљавања опредељено 2,8 милијарди динара и још 550 милиона за особе са инвалидитетом.