Јавна расправа о Нацрту Стратегије одрживог развоја општине Врбас

Nacrt Strategije održivog razvoja opštine Vrbas

Општина Врбас организује у петак 18. децембра 2015. године, с почетком у 11 часова, Јавну расправу о Нацрту Стратегије одрживог развоја општине Врбас у Великој сали скупштине општине Врбас, адреса: зграда општинске управе IV спрат, Маршала Тита 89, Врбас.

Основни циљ Стратегије јесте да пружи визију будућности, визију развоја, предложи могућа решења друштвених, економских, институционалних проблема, а у контексту прилагођавања оквирима развоја АП Војводине и Републике Србије, као и ширег региона Западног Балкана са којим Србија учествује у процесима придруживања Европској унији.

Стратегија развоја је кровни документ који би требао да оријентише све релевантне актере развојa и управљања општинским ресурсима у доношењу одлука за најцелисходнија решења и што ефикасније коришћење расположивих ресурса. Поред улоге водиље у одлучивању, Стратегија представља важну алатку за успешно управљање променама у општини, за усмерено акционо и пројектно планирање, као и за друге активности за добијање финансијске подршке из АП Војводине, министарстава и Владе Републике Србије.

Стратегија има посебан значај за олакшавање приступа фондовима Европске уније и ствара предуслове за учествовање у програмима развоја региона којима општина Врбас припада.

Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Владе АП Војводине финансијски је помогао реализацију процеса израде Стратегије, док је у складу са Уговором о партнерству закљученим између општине Врбас и Регионалне развојне агенције Бачка, Регионална развојна агенција Бачка спровела пројектне активности у процесу израде стратегије.

Сви заинтересовани могу своје предлоге и сугестије за измену и допуну предметног документа доставити до уторка 15. децембра 2015. године, путем маил адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Све додатне информације у вези Стратегије одрживог развоја општине Врбас могу се добити у Канцеларији за локални економски развој. Контакт телефон 021 706 316.