Од понедељка јавни позив за помоћ избеглицама

Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица обавештава избеглице да ће јавни позив за доделу пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања избеглица, које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Врбас, у оквиру Регионалног стамбеног програма, бити објављен 14. децембра 2015. године.

Јавни позив односи се на особе које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености.

Позив ће бити доступан на огласним таблама општине Врбас, месних заједница општине Врбас и на интернет презентацији општине Врбас www.vrbas.net, као и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.

"Јавни позив почиње 14. децембра и биће отворен до 13. јануара 2016.године. Председник општине Врбас др Братислав Кажић формирао је Комисију која ће, између осталог, имати задатак да донесе одлуку о решавању стамбених потреба избеглица са листом корисника рангираних према реду првенства. Листа ће се формирати на основу испуњености услова и броја освојених бодова. Услови за избор корисника, мерила за избор корисника и потребна документација биће наведени у самом Јавном позиву", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.