Захвалнице за храбре и поштене

Председник општине Врбас др Братислав Кажић и заменик председника Милан Глушац уручили су данас захвалнице за хумана дела двојици службеника Полицијске станице Врбас, Бориславу Дакићу и Предрагу Дубаку, као и Драгији Ракић, становници Змајева.

Припадници Министарства унутрашњих послова Дакић и Дубак су из реке Јегричке спасили двадесетдвогодишњу девојку која је покушала самоубиство, док је Драгија Ракић пронашла новчаник са новцем и предала га најближој Полицијској станици. И ова прича завршена је срећно јер су службеници Полицијске станице пронашли власника новца.

"Најмање што локална самоправа и руководство општине Врбас требају да ураде је да се јавно захвале људима који су учинили добра дела. Полицајци који су спасили девојку и Змајевчанка која је пријавила проналазак новчаника учинили су дела која нису баш честа у последње време и то треба поштовати. Увешћемо праксу да се људима који учине хумана дела у било ком сегменту друштвеног живота, у најмању руку захвалимо у име свих грађана", рекао је Кажић.

Захваљујући на указаном поштовању, полицајац Дакић је истакао да он и његов колега ни у једном тренутку нису имали дилему да морају покушати да помогну младој Змајевчанки. "Колега је скинуо опасач и горњи део униформе и скочио у воду, а ја сам ушао у воду са обале како би им могао пружити руку. Извукли смо је на обалу, започели оживаљавање јер се већ била нагутала воде, а онда је стигла Хитна помоћ и преузела је. Важно је да смо спасили један живот и осећај због тога је фантастичан", рекао је Дакић.

Иначе, још једна реакција за пример догодила се синоћ у кафеу „Синдикат“ у Врбасу. Конобар Миле Булатовић пронашао је у локалу новчаник и одмах позвао једног од гостију који је седео за столом крај којег је новчаник пронађен. Убрзо се открило ко је изгубио новчаник па су новац и лична документа враћена власнику.

„Нисам имао никакве дилеме. Одмах сам позвао госта којег познајем и јавио му шта сам пронашао. Новчаник смо вратили власнику и важно је да је све завршено без икакве штете“, рекао је Булатовић.