Захвалнице за храбре и поштене

Председник општине Врбас др Братислав Кажић и заменик председника Милан Глушац уручили су данас захвалнице за хумана дела двојици службеника Полицијске станице Врбас, Бориславу Дакићу и Предрагу Дубаку, као и Драгији Ракић, становници Змајева.

Припадници Министарства унутрашњих послова Дакић и Дубак су из реке Јегричке спасили двадесетдвогодишњу девојку која је покушала самоубиство, док је Драгија Ракић пронашла новчаник са новцем и предала га најближој Полицијској станици. И ова прича завршена је срећно јер су службеници Полицијске станице пронашли власника новца.

"Најмање што локална самоправа и руководство општине Врбас требају да ураде је да се јавно захвале људима који су учинили добра дела. Полицајци који су спасили девојку и Змајевчанка која је пријавила проналазак новчаника учинили су дела која нису баш честа у последње време и то треба поштовати. Увешћемо праксу да се људима који учине хумана дела у било ком сегменту друштвеног живота, у најмању руку захвалимо у име свих грађана", рекао је Кажић.

Захваљујући на указаном поштовању, полицајац Дакић је истакао да он и његов колега ни у једном тренутку нису имали дилему да морају покушати да помогну младој Змајевчанки. "Колега је скинуо опасач и горњи део униформе и скочио у воду, а ја сам ушао у воду са обале како би им могао пружити руку. Извукли смо је на обалу, започели оживаљавање јер се већ била нагутала воде, а онда је стигла Хитна помоћ и преузела је. Важно је да смо спасили један живот и осећај због тога је фантастичан", рекао је Дакић.

Иначе, још једна реакција за пример догодила се синоћ у кафеу „Синдикат“ у Врбасу. Конобар Миле Булатовић пронашао је у локалу новчаник и одмах позвао једног од гостију који је седео за столом крај којег је новчаник пронађен. Убрзо се открило ко је изгубио новчаник па су новац и лична документа враћена власнику.

„Нисам имао никакве дилеме. Одмах сам позвао госта којег познајем и јавио му шта сам пронашао. Новчаник смо вратили власнику и важно је да је све завршено без икакве штете“, рекао је Булатовић.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"