Отворени конкурси за помоћ избеглицама

Општина Врбас објавила је јавни позив за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоских кућа и доделу пакета помоћи. За помоћ избегличким породицама на територији општине Врбас обезбеђена су средства у износу од 154.000 евра.

"Помоћ је бесповратна и одобрава се за куповину сеоске куће и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала или кућних апарата и намештаја, и то у максималном износу до 11.000 евра у динарској противвредности, по средњем курсу НБС на дан конверзије", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Како је појаснила Илић, помоћ за куповину сеоске куће одобрава се у максималном износу до 9.500 евра, а пакет помоћи одобрава се у максималном износу до 1.500 евра, такође у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50% од наведеног износа. Средства одобрена за пакет помоћи могу бити употребљена за плаћање трошкова пореза на пренос апсолутних права, таксе за укњижење и других трошкова везано за стицање права својине, и то само за најугроженије категорије изабраних корисника и под условом да не учествује додатно сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће.

"Све информације као и шта је потребно од документације, могу се наћи у самом јавном позиву који је постављен на огласним таблама месних заједница општине Врбас, огласној табли Општинске управе и на интернет презентацији општине Врбас. Јавни позив биће отворен од 28. децембра 2015. године до 11. фебруара 2016. године", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"