Уручени поклони за прворођене бебе

Општа болница Врбас, општина Врбас и бројни донатори даривали су данас 11 беба које су у Породилишту ОБВ дошле на свет у интервалу од 01. јануара до Божића. Традиционална акција даривања прворођених беба организована је по седми пут, а поклоне су уручили др Видосава Зундановић Волић, в.д. директора ОБВ, др Братислав Кажић, председник општине Врбас и представници донатора.

"Пацијенткиње се добро осећају и задовољне су поклонима за њихове бебе. Добра је вест да смо у 2015. години у Породилишту Опште болнице имали 23 порођаја више у односу на 604 поођаја у 2014. години. Проценат повећања је добар и желимо да задржимо тај тренд, због чега све више излазимо у сусрет жељама пацијенткиња и захтевима модерног времена. Увели смо епидуралну анестезију која обезбеђује безболни порођај, затим створили могућност да порођајима присуствују и отац или нека друга особа за коју се одлучи породиља, а циљ нам је да у овој години уредимо и један апартман за породиље", рекла је др Зорица Ристић, начелница Одељења гинекологије у ОБВ, и још једном захвалила донаторима на вредним поклонима.

Првој беби рођеној у 2016. години припала су колица, поклон Опште болнице, док је прворођеној беби са територије општине Врбас локална самоуправа даровала 80.000 динара. Дародавци у новчаним ваучерима, постељини, хигијенским пакетима и првим потрепштинама за бебе, цвећу и другим поклонима били су и "Carnex", "Супермиксплус", СЗР "Сања", Апотека "Јанковић", свештеник Александар Суботин и НВО, затим Црвени крст Врбаса, цвећара "Краљица" и други.

Честитајући младим мајкама на приновама, председник општине Врбас др Братислав Кажић пожелео је да их на истом месту, у Породилишту ОБВ, види већ наредне године.

"Драго ми је што вас видим овде, а истовремено сам и тужан што вас није и више. Нас погађа бела куга и ако наставимо истим смером за пар деценија бићемо на ивици биолошког опстанка. Годинама нам се смањује број новорођених беба и морамо стати томе на пут. Потрудићемо се да боравак породиља у болници увек буде пријатан и чекамо вас овде и догодине", рекао је др Кажић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"