Извоз и увоз у општини Врбас вредни 54 милиона долара

Izvoz i uvoz u opštini Vrbas

Просечна зарада у општини Врбас у периоду јануар - новембар 2015. године била је 51.533 динара у бруто износу, или 37.274 у нето износу, што је пад од око 3,5 % у односу на исти период 2014. године. Ове и друге податке је за vrbas.net припремила Регионална привредна комора Нови Сад.

"У периоду од јануара до новембра 2015. године спољнотрговинска размена привредних субјеката смештених у општини Врбас износила је око 54 милиона долара. Вредност извоза износи 30,4 милиона долара, а вредност увоза 23,6 милиона долара, па су ови резултати општину Врбас, међу 12 општина Јужнобачког региона, сместили на пето место, иза Новог Сада, Бачке Паланке, Бечеја и Темерина", саопштио је Милорад Радојевић, директор Регионалне привредне коморе Нови Сад.

Према статистичким подацима РПК Нови Сад, "извоз у периоду јануар - новембар 2015. године бележи пад у односу на исти период 2014. године за 17 %, док увоз бележи пад од 6 %.

"Највише се производа извози у Црну Гору, Босну и Херцеговину, Русију, Италију и Македонију, док највише увозимо из Кине, Италије, Мађарске, Немачке, Холандије и Словачке. У извозу предњаче 'Carnex', 'Витал', 'Медела' и 'Миротин-Тиса', док највише увозе 'Обућа Метро', 'Carnex', 'Pneutech' и 'Novi trading NS' из Змајева. Кад су у питању робе, у извозу доминирају полутке од домаћих свиња, разни месни производи, уље од сунцокрета и бисквити, а код увоза разна обућа, смрзнуто свињско месо и гуме", изнео је податке Радојевић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"