Анкетирање грађана у пројекту "Енергетска ефикасност у зградарству"

Energetska efikasnost u zgradarstvu

Од 20. јануара у општини Врбас спроводиће се анкета с циљем да се евидентирају карактеристике стамбеног фонда у приватном сектору. Анкета се врши у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност у зградарству", како би се дошло до информација о структури стамбеног фонда и прецизно процениле енергетске перформансе постојећих објеката и средства потребнa за њихову обнову и повећање енергетске ефикасности.

Пројекат "Енергетска ефикасност у зградарству" Немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ, у општини Врбас спроводи Одељење за заштиту животне средине и енергетску ефикасност. Кроз пројекат се пружа стручна и техничка помоћ одабраним локалним самоуправама, међу којима је и општина Врбас, у изради Локалног акционог плана за унапређење енергетске ефикасности у сектору зградарства.

"За посао анкетирања ангажовано је петнаестак особа испред реномиране статистичке куће 'Ipsos Strategic Marketing' из Београда. Анкетари ће бити прописно обележени тако да ће сваки испитаник моћи да се увери у легитимност анкетара. Прикупљени подаци неће бити везани за власника већ ће бити коришћени искључиво у статистичке сврхе за израду Локалног акционог плана за унапређење енергетске ефикасности у сектору зградарства на територији општине Врбас", саопштила је Сања Кораћ, вођа пројекта у општини Врбаса.

Из Одељења за заштиту животне средине и енергетску ефикасност апелују на све грађане "да издвоје пет минута свог времена и одговоре на питања анкетара".

"Једна од првих општина у Србији која је изразила чврсту опредељеност за унапређење енергетске ефиканости у сектору зградарства јесте општина Врбас. Управо зато су председник општине др Братислав Кажић, и вођа тима ГИЗ пројекта "Енергетска ефикасност у зградарству" Ренате Шиндлбек, пре три месеца потписали меморандум о сарадњи, чиме је и званично обележен почетак сарадње на пољу израде Локалног акционог плана за унапређење енергетске ефикасности у сектору зградарства. Спровођење анкете је нови корак у реализацији пројекта и надам се да ћемо по окончању послова добити вредан документ који ће нам у будућности служити за још ефикаснију и рационалнију употребу енергије", рекла је Кораћ.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"