Црвени крст организовао радионице у Геронтолошком центру

У Геронтолошком центру у Врбасу одржане су две радионице а затим и дружење корисника смештаја и активиста Црвеног крста.

Како је саопштено, волонтерке Мира Иванић и Маринела Брашњо, заједно са секретарком ЦК Татјаном Глушчевић, осмислиле су и спровеле две радионице на тему међусобног познавања и активног слушања саговорника. Идентификовале су их на основу учешћа на едукацији за волонтере Црвеног крста Србије, одржане у оквиру пројекта "Унапређење приступа људским правима старијих у Републици Србији".

"Посетиоци и корисници на смештају у установи су препознали и међусобно поделили добру енергију упознавајући се кроз игре у радионици. Подсећање на вештине у комуникацији добило је на квалитету у димензији људског контакта и пријатељског дружења. Корисник Иван Греговић је свима поклонио рецитацију старе песме из његовог родног краја, док нас је песма коју је започела и заједно са осталим посетиоцима отпевала корисница Јагодица Стокић одвела у давно прошла времена. Сви учесници су се растали уз осмех и договор да се нова дружења организују што је пре могуће", саопштено је из Геронтолошког центра.

Директорка Геронтолошког центра Врбас Радмила Мусић и секретарка Црвеног крста Татјана Глушчевић оцениле су да је вишегодишња сарадња две установе веома добра и да би требало истим смером наставити и у будућности.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"