Руска Кострома жели сарадњу са Врбасом

Политичка и привредна делегација руског града Костроме и Костромске области посетиће Врбас у петак, 26. фебруара. Са руководством општине Врбас и привредницима који послују у нашој општини, гости из Русије ће разговарати о могућностима сарадње у области привреде, културе и образовања.

Град Кострому и Костромску област представљаће Екатарина Чижова, заменица градоначелника Костроме, Иван Богданов, заменик председника обласне Думе, Александар Соколов, заменик губернера Костромске области, Татјана Асафова, руководилац међународних културних и образовних пројеката, Олга Романчук, падагог, као и Марија Борисова, Денис Махаев, Мухамед Шахбанов и Садик Асланов, представници организација и комбината који су заинтересовани за успостављање сарадње у области прехрамбене индустрије.

Кострома се налази 372 километра североисточно од Москве, на ушћу истоимене реке у реку Волга. Према попису становништва из 2010. године, у граду је живело 268.617 становника. Кострома је један од најстаријих и архитектонски најбогатијих градова Русије. Убраја се у такозвани Златни прстен градова, а позната је и као „провинцијска престоница“ Русије.

Сусрет руководства општине Врбас и гостију из Русије заказан је за 19.30 часова, у Анекс сали Центра за физичку културу "Драго Јововић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"