Заказана XXVI седница Скупштине општине Врбас

Zakazana XXVI sednica Skupštine opštine Vrbas

Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас, заказала је за четвртак, XXVI седницу локалног парламента. Предложени дневни ред садржи 16 тачака, а уз усвајање записника са три претходне седнице, биће отворен предлогом одлуке о усвајању годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за информисање "Врбас" - у ликвидацији за 2015. годину.

Одборници ће се истим предузећем бавити и у наредним тачкама јер је планирано усвајање  предлога одлуке о билансу успеха, билансу стања и статистичког анекса за период 1. 01. 2015. до 31. 12. 2015. године, као и предлог одлуке о усвајању извештаја независног ревизора о финансијским извештајима са стањем на дан 31. 12. 2015. године.

Такође, Скупштина општине Врбас ће се изјашњавати о предлогу одлуке о усвајању почетног ликвидационог биланса ЈП "Дирекција за изградњу“, затим предлог одлуке о додељивању искључивог права јавним предузећима којима је оснивач општина Врбас, за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује, предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2015. годину, као и предлоге одлука о изменама и допунама одлука о изради планова детаљне регулације блокова 20 и 77 у Врбасу.

Локални парламент ће на XXVI седници разматрати и предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о привременим монтажним објектима на територији општине Врбас, предлог одлуке о изменама одлуке о обављању комуналних делатности, затим годишњи извештај о раду у претходној години и план рада за 2016. годину Општинског штаба за ванредне ситуације, предлог решења о давању сагласности на одлуку о изменама и допунама Статута Културног центра Врбаса, и, на крају, предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.