Најбоље кошаркашице Србије стижу на турнир у Врбас

Дејан Томашевић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије и прослављени кошаркашки реперезентативац, потписао је у Врбасу уговор са представницима локалне самоуправе о домаћинству финалног турнира Купа Србије "Милан Цига Васојевић" за сезону 2015-16.

Према одлуци Управног одбора КСС, а након спроведеног конкурса, домаћин турнира је Женски кошаркашки клуб "Врбас-Медела". Клубу ће у организацији помоћи Савез спортова општине Врбас, с којим је клуб и конкурисао за организацију Ф4 Купа Србије. Турнир ће бити одржан 19. и 20. марта 2016. године, у Центру за физичку културу "Драго Јововић".

Томашевић је јуче о организацији турнира разговарао са Миланом Глушцем, замеником председника општине Врбас, Јованом Ковачевићем, чланом Општинског већа задуженим за спорт и омладину, као и са Бојаном Антонићем, генералним секретаром Спортског савеза општине Врбас. Састанку су присуствовали и Јован Бјекић и Дејан Мудреша, председник и први тренер ЖКК "Врбас-Медела".

"Знам да последњих година женски кошаркашки клуб из Врбаса бележи добре резултате и доделом организације финалног турнира Купе Србије овом клубу и граду, желимо да дамо на значају успесима који се бележе. Надам се да ће и други препознати значај женске кошарке, а када друштво стане иза спорта, резултати неће изостати. Прижељкујем да гледаоци испуне халу на финалним утакмицама јер женској кошарци је потребна подршка, а не смемо заборавити да смо прваци Европе", рекао је Томашевић.

Јован Ковачевић, члан Општинског већа, изразио је задовољство што је Врбас добио домаћинство финалног турнира и оценио да је то добра прилика за промоцију града и спорта. "Одавно у Врбасу нисмо имали овако велико такмичење. Гледаћемо четири најбоље екипе у женској конкуренцији и надам се да ћемо након турнира имати замах у развоју кошарке, и женске и мушке", рекао је Ковачевић.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"