Подршка НВО за заштиту животне средине

Регионални центар за животну средину (REC) - Канцеларија у Србији, објавио је позив за достављање пријава за доделу институционалних грантова свим заинтересованим организацијама цивилног друштва из Србије које се баве заштитом животне средине и одрживим развојем.

Грантови се додељују у оквиру Програма подршке цивилном друштву у Србији - CSOnncent, који реализује РЕЦ канцеларија у Србији, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Програм има за циљ да оснажи цивилно друштво да ефикасније, активније и на родно сензитиван начин партиципира у процесу доношења одлука и креирања политика у области заштите животне средине, узме активно учешће у процесу ЕУ интеграција Србије, и активно прати спровођење политика на локалном, регионалном и националном нивоу.

У оквиру овог трогодишњег програма обезбеђен је буџет од 800.000 еура за директну подршку институционалном оснаживању организација цивилног друштва кроз грантове подељене у два позива од по 400.000 еура. Максимални износ појединачног гранта је 45.000 еура. Конкурс за доделу институционалних грантова се спроводи у две фазе.

У првој фази све заинтересоване организације се могу пријавити подношењем електронске пријаве, изјаве о заинтересованости. Друга фаза конкурса започиње избором ужег круга организација које ће бити позване да поднесу комплетне апликације. Рок за подношење изјаве о заинтересованости (на српском и енглеском језику) је 14.март.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"