Одржана трибина коалиције ДСС и Двери

Vrbas - Tribina koalicije DSS i Dveri

Патриотски блок састављен од Демократске странке Србије и Српског покрета Двери започео је предизборну кампању наступом својих првака на трибини у Врбасу. Члановима и симпатизерима ових политичких организација обратили су се Санда Рашковић Ивић, председница ДСС, Бошко Обрадовић, председник Двери, Гојко Перовић и Игор Канкараш, председник и потпредседник ОО ДСС, и Иван Костић, члан председништва Двери. Канкараш и Костић кандидати су за републичке и покрајинске посланике који ће се брати 24. априла.

"Смисао посланика је да нешто уради за свој град, а они који су у последњих 15 година представљали Врбас ништа нису учинили. ДСС и Двери ће у покрајинском и републичком парламенту бити брана сепаратизму у Војводини, чуваћемо културни и национални идентитет, а борићемо се и да Врбас поново буде центар индустрије. Нема користи од пута у Европу и припремили смо сет мера како да се Србија учини бољом. Исправићемо неправде које су учињене овом граду и држави. Морамо у политику вратити младе и стручне људе и покренути борбу за будућност Србије. То је могуће водећи часну и поштену политику", рекао је Иван Костић.

Обраћајући се окупљеним Санда Рашковић Ивић истакла је да ДСС и Двери "желе за грађане срећну садашњицу, а не обећања о срећној будућности која никако да стигне". "Све што радимо радимо за људе, за нашу децу. Коме је до морала у политици, коме је до струке у политици, до благородности, тај нека гласа за нашу коалицију. Наша је идеја да живимо срећно и да нас има, а то можемо чувајући нашу економију, наше пољопривреднике, наше њиве и реке. До тога можемо доћи само ако кажемо не Европској унији. Боримо се против колонијалног поробљавања и не смемо бити најамници у нашој земљи, у нашим фабрикама. Требају нам чврсти односи се братском Русијом, а не улазак у НАТО. Руси су наши пријатељи и то братство морамо неговати", рекла је Рашковић Ивић и позвала окупљене да подрже коалицију ДСС - Двери.

И Бошко Обрадовић је говорио о опасностима које прете Србији "уколико на изборима победе снаге које се залажу за улазак у ЕУ". "Нема разлике између СНС-а и ДС-а, а последњих дана сатанизује се наша коалиција јер претимо овом режиму. Власт зна да је народу доста и једних и других, да народ жели истинске промене и нове људе који ће коначно чувати интересе Србије и њених грађана. Та снага препозната је у нашој коалицији", рекао је, између осталог, Обрадовић.