12 кандидата из Врбаса у трци за местом у Народној Скупштини

Републичка изборна комисија потврдила је до сада шест изборних листа кандидата за посланике за нови сазив Народне Скупштине Републике Србије, који ће се бирати 24. априла. Иако овога пута у општини Врбас нема локалних избора, гласачи ће имати прилику да се изјашњавају и о својим суграђанима, јер се на шест до сада проглашених листа налази 12 кандидата из општине Врбас.

На листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, на 34. месту листе кандидата налази се Игор Бечић, доскорашњи потпредседник Народне Скупштине и председник ОО СНС Врбас.

На листи ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС), кандидован је Жељко Вулић из Савиног Села и он се налази под редним бројем 92.

Марјана Мараш, председница ОО СПС Врбас, нашла се на 11. месту изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ - „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) - Драган Марковић - Палма“, док се њен страначки колега Милорад Радојевић налази на 148. месту исте листе.

Три кандидата из општине Врбас уврстила је листа Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА, и то: Даница Парошки на 81. месту, Душан Килибарда на 107, и Далибор Кривокапић на 247.

На 13. месту листе кандидата нашао се Иван Костић, члан председништва Двери, кога је кандидовала коалиција ДВЕРИ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ – САНДА РАШКОВИЋ – ИВИЋ – БОШКО ОБРАДОВИЋ, док је на 142. месту Игор Канкараш, потпредседник ОО ДСС. Још један кандидат ове коалиције из општине Врбас је Жељка Потежица, а налази се на 209. месту листе.

На до сада проглашеним листама два кандидата из општине Врбас су и Тијана Боганч, на 24, и Болдижар Пароци на 212. месту листе Vajdasagi Magyar Szovetsg - Pasztor Istvan - Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор.

У понедељак послеподне Републичка изборна комисија потврдила је и изборну листу БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ- Либерално демократска партија, Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка, са још два нова кандидата за посланике који долазе из општине Врбас. Ова коалиција је на 20. месту листе кандидовала Милана Станимировића, а на 241. Мариа Мажара. У овом тренутку из општине Врбас има 14 кандидата за народне посланике.

Изборне радње још увек трају и на листама за које се очекује да ће учествовати на парламентарним изборима, попут Покрета "Доста је било" и Левица Србије, извесно је да ће бити још кандидата из општине Врбас.