Ускоро уређење обала Јегричке

Месна заједница Змајево, у сарадњи са иницијативним одбором за оснивање Еколошког удружења грађана "Јегричка", организоваће крајем овог и почетком наредног месеца акције уређење обала реке Јегричке. Подршку акцији која ће се одржати и у Равном Селу, кроз које ова речица такође протиче, даће општина Врбас и Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине".

Према плану, косиће се и уклањати сувишна приобална вегетација, посебно инвазивне врсте које штете околини, затим уклонити сво одбачено смеће, а посебно ће се уређивати простор на којем би у будућности могла да се изгради пешачка "стаза здравља".

"Јегричка је заштићени парк природе и потребно је уложити енергију у његово очување. У том пројекту партнери ће нам бити Еколошко удружење грађана 'Јегричка' које се оснива, и ЈВП 'Воде Војводине' Циљ нам је да добијемо лепо уређен простор за боравак у природи, шетњу, рекреацију, одржавање еколошких радионица и друге акције, и то до традиционалних 'Дана Јегричке', који се одржавају крајем маја", рекла је Марија Милинић, секретарка Месне заједнице Змајево.

Идеја је да се ове године манифестација одржи на више локалцијa и потребно је свa тa места очистити и уредити за пријатан боравак учесника и посетилаца.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"