Порески дуг на 60 рата

Порески дужници у Србији моћи ће од 1. априла до 4. јула да поднесу захтев за репрограм дуга који није, не рачунајући камату, већи од два милиона динара. Захтев за репрограм дуга може се поднети само једном, а максимални рок за отплату пореског дуга, који је доспео за плаћање до 4. марта 2016. године је 60 месеци.

Потребно је да до дана подношења захтева порески дужник исплати све текуће обавезе, доспеле за плаћање од 4. марта и о томе достави доказ Пореској управи. Право на одлагање плаћања пореског дуга, без давања средстава обезбеђења, имају правна лица и предузетници чији дуг није већи од 1,5 милиона динара и грађани чији је дуг до 200.000 динара. Раније су дужници имали обавезу да дају обезбеђење за дуг до 100.000, а сада је граница повећана на 200.000 динара.

Пореском обвезнику који редовно измирује рате и текуће обавезе отписује се камата на отплаћени дуг, по истеку сваких 12 месеци, до измирења дуга у потпуности. У случају да порески обвезник и пре истека рока отплати сав дуг, њему ће бити отписана целокупна камата на тај дуг. 
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"