Левици Србије најважнија права радника

Радници у Србији морају имати иста права као запослени у Немачкој, поручио је председник Левице Србије Борислав Стефановић на трибини у Врбасу.

"Таква права гарантована су свуда у слободном свету. Не тражимо 'топлу воду' већ права за нашег радника и не треба од Србије да правимо земљу са најјефтинијом радном снагом, са најмањим платама и пензијама у Европи", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, "штеточинска власт Александра Вучића уништила је земљу за четити године и после овог периода дуг Србије већи је за десет милијарди евра". "Смењене су плате и пензије, имамо више од 650.000 гладних, пад запослености, млади одлазе из земље. Филозофија неолибералног капитализма - да рад буде јефтин, да се на народу штеди, а земља продаје страним инвеститорима, погубна је за човека, а такав модел су волели сви, од Динкића, до Вучића", рекао је Стефановић.

"Филозофија је даћемо радницима мизерну плату, нећемо платити прековремени рад, укинућемо синдикат. Кад Левица тражи та права, они кажу - то је демагогија. Мисле да вам нећемо рећи да тога има свуда у Европи", истакао је Стефановић и додао да је неприхватљиво да грађани издвајају милионе евра за инвеститоре који, ако уопште дођу, не желе нормално да плате радника.

Стефановић је рекао да је Левица Србије, према истраживањима, дошла до цензуса и да су се многи тога уплашили јер су схватили његову озбиљну намеру да страначко запошљавање буде кривично дело, да функционери гарантују имовином за испуњавање програма, да се опорезују најбогатији и наплате додатни порези на луксузне виле и аутомобиле.

Окупљенима се обратио и први човек Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, који је истакао да Војводина пати као и други делови Србије, иако има и воду и земљу и друге ресурсе. "Они који су на власти чине све да се ти ресусрси злоупотребе па је питање да ли ће наша деца бити кметови овде или у белом свету. Перспектива нам је лоша и грађани да је потребан преокрет. Правда мора бити доступне за све, право на лечење или на посао морају имати сви, и зато листа Србија за све нас – Борко Стафановић поручује да треба да се боримо за та и друга права. Све зависи од грађана, од нас, једино је потребно да избору буду поштени. На Левици Србије је да учини све да на важним местима раде најбољи, а не као што је сада на делу да на најважнијим местима седе нестручни људи", рекао је Веселиновић.

Програм Левице Србије представили су и кандидати ове политичке организације из Врбаса Борис Бијеловић и Маја Ковач Года.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"