Конзулат ЦГ пружа услуге у Врбасу

У присуству Миодрага Канкараша, генералног конзула Црне Горе у Србији, Чедомира Фуштића, министра саветника, и Вука Ракочевића, конзула, данас је у Врбасу званично почела са радом канцеларија Конзулата Црне Горе у Сремским Карловцима. Ова канцеларија ће свакога уторка од 10.00 до 13.00 часова грађанима пружати конзуларне услуге.

Канцеларија је отворена у згради Националног савета црногорске мањине у Србији, а свечаном почетку рада присуствовао је и Ратко Шоћ, председник НСЦМ, са сарадницима.

"Данас смо први пут овим послом у Врбасу. Од тренутка када се родила идеја за отварање Генералног конзулата у Војводини, увек се водило рачуна и о тома да се нађе адекватан простор близу оним крајевима где постоји највећа црногорска заједница. У простору Националног савета црногорске мањине издвојена нам је једна канцеларија и свакога уторка ћемо на овом месту грађанима пружати све оно што се може добити и у другим дипломатско-конзуларним представништвима", рекао је на почетку првог радног дана генерални конзул Канкараш.

Он је појаснио да су захтеви грађана у оваквим случајевима веома различити, од интересовања за лични статус, за документацију из матичних књига, до обезбеђивања спроводница, оставинских и наследничких изјава, интересовања за стицање држављанства и других питања. Према његовим речима, циљ рада канцеларије биће заштита људи на овом простору, држављана Црне Горе и других, и стварање услова за лако и брзо остваривање разних права.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"