Конзулат ЦГ пружа услуге у Врбасу

У присуству Миодрага Канкараша, генералног конзула Црне Горе у Србији, Чедомира Фуштића, министра саветника, и Вука Ракочевића, конзула, данас је у Врбасу званично почела са радом канцеларија Конзулата Црне Горе у Сремским Карловцима. Ова канцеларија ће свакога уторка од 10.00 до 13.00 часова грађанима пружати конзуларне услуге.

Канцеларија је отворена у згради Националног савета црногорске мањине у Србији, а свечаном почетку рада присуствовао је и Ратко Шоћ, председник НСЦМ, са сарадницима.

"Данас смо први пут овим послом у Врбасу. Од тренутка када се родила идеја за отварање Генералног конзулата у Војводини, увек се водило рачуна и о тома да се нађе адекватан простор близу оним крајевима где постоји највећа црногорска заједница. У простору Националног савета црногорске мањине издвојена нам је једна канцеларија и свакога уторка ћемо на овом месту грађанима пружати све оно што се може добити и у другим дипломатско-конзуларним представништвима", рекао је на почетку првог радног дана генерални конзул Канкараш.

Он је појаснио да су захтеви грађана у оваквим случајевима веома различити, од интересовања за лични статус, за документацију из матичних књига, до обезбеђивања спроводница, оставинских и наследничких изјава, интересовања за стицање држављанства и других питања. Према његовим речима, циљ рада канцеларије биће заштита људи на овом простору, држављана Црне Горе и других, и стварање услова за лако и брзо остваривање разних права.