Нови тротоари у Виноградској улици

Одељење за комуналне и грађевинске послове, које је преузело послове ликвидираног ЈП "Дирекција за изградњу", саопштило је да ове недеље почињу радови на изградњи тротоара у Виноградској улици у Врбасу. Према плану, изградиће се тротоари укупне дужине 500 метара, са обе стране пруге.

"Укупна вредност радова износи 1.047.864 динара, са ПДВ-ом. Инвеститор је општина Врбас, а извођач ДОО 'ДД Мега-корпорација' из Врбаса. Стручни надзор ће вршити Одељење за комуналне и грађевинске послове Општинске управе Врбас. Рок за завршетак радова је 24 календарска дана од дана увођења извођача у посао", наводи се у саопштењу.

Такође, уз изградњу тротоара, радови ће обухватити и сечење дрвећа и ниског растиња, израду насипа и планирање банкина на предвиђеној траси.

"Радови на изградњи тротоара су почетак решавања вишедеценијских проблема становника ове улице, који су узроковани, пре свега, неконтролисаним проласком камиона кроз улицу. Пролазак тешких камиона и пољопривредне механизације главни је узрок разрушене саобраћајне инфраструктуре у Виноградској улици, чиме је пре свега угрожена безбедност најмлађих становника. За ову годину планирана је и израда пројектне документације за реконструкцију саобраћајнице на овој локацији, која ће предвидети висинске и друге баријере за онемoгућавање проласка механизације и камиона кроз ову улицу", рекао је Игор Миловић, руководилац Одељења за комуналне и грађевинске послове.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"