Одржан 18. Меморијални турнир у рукомету „Перица Ачански“

У знак сећања на професора физичке културе Перицу Ачанског, Средња стручна школа "4. јули" организовала је и ове године Традиционални меморијални турнир у рукомету. Ово је било 18. издање турнира којим, према речима организатора, одају пошту истакнутом спористи и педагогу Ачанском.

"Окупљањем чувамо успомену и захваљујемо се за сву љубав коју је Перица преносио на најмлађе. Важно нам је да се велики људи не забораве, а Перица Ачански је управо такав био. Ово је, уједно, и спортски дан наше школе, најлепши и најзначајнији дан после Дана школе. Трудимо се да негујемо спортски начин живота, фер плеј и пријатељство", рекао је Дејан Обренов, професор физичке културе у ССШ "4.јули" и један од организатора турнира.

Трагично настрадали Перица Ачански, чије име носи овај турнир, био је истакнути спортиста. Спортску каријеру изградио је у београдском Рукометном клубу "Раднички", а након играчке каријере посветио се педагошком раду као професор.

На 18. Меморијалном турниру учествовале су четири средње школе у мушкој и две у женској категорији. Утакмица између Средње стручне школе из Црвенке и Гимназије "Жарко Зрењанин" заршена је резултатом 19 - 21, док је у другој утакмици између ССШ "4.јули" и Средње школе "22. октобар" из Жабља резултат био 17 - 21. У финалу су млади Врбашани савладили другове из Жабља резултатом 30 - 19. Женско финале играле су ученице две врбаске средње школе, "4.јули" и "Жарко Зрењанин", а резултат је био 11 - 5.

Организовање турнира ове године помогли су ЦФК "Драго Јововић", СО Врбас и предузеће "Јава - металне цеви".
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"