Почео упис будућих ђака првака

У свим основним школама у Србији почео је упис будућих првака за школску 2016/2017. годину. Нову школску годину уписују ученици рођени у периоду од 01. марта 2009. до 28. фебруара 2010. године, односно деца која имају најмање шест и по а највише седам и по година на почетку школске године. Упис траје до 31. маја.

Од докумената за упис потребни су извод из матичне књиге рођених, уверење о похађању предшколског програма, доказ о лекарском прегледу детета и доказ о пребивалишту родитеља. Изузетак представљају ученици из осетљивих друштвених група који имају могућност да се упишу без доказа о пребивалишту родитеља и потребне документације.

Свака основна школа дужна је да упише све будуће прваке са подручја које јој је додељено. Постоји могућност да школа упише и ученике са подручја неких других школа, али само уз захтев родитеља и уколико то дозвољавају капацитети школе. Према члану 163. Закона о основама система образовање и васпитања, новчаном казном од 5.000 до 50.000 динара биће кажњен родитељ или старатељ ако намерно или без оправданог разлога не упише дете у основну школу или ако дете без оправданих разлога не похађа наставу у основној школи.

Све основне школе у Војводини спремне су за пријем пријава за упис ђака. Из Покрајинског секретаријата за образовање очекују да ће у Војводини у 345 основних школа у први разред кренути око 17.900 ђака.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"