"Гринтек" и "Комуналац“ организовали представу у школи

У сарадњи са водећом фирмом за рециклажу у Србији "Гринтек", ЈКП "Комуналац“ организовало је у ОШ "Петар Петровић Његош" едукативну представу за децу "Прљаво или чисто – није исто“. Глумци Слободан Бода Нинковић, Јовица Тишма и Марија Вељковић приближили су ученицима трећих разреда универзалне вредности које се стварају заштитом животне средине и понашањем у складу са захтевима екологије.

"Наша мала дружина 'Дечија земља' настала је пре седам година с идејом да се што више приближимо деци јер сматрамо да им је, у околностима у којима живимо, потребно више пажње. Ова представа у вези је с најосновнијим знањима из екологије. Ми смо свесни да деца све то врло добро знају и спроводе чак боље и од нас одраслих, али ми смо ту да их кроз игру и интеракцију подржимо и подсетимо на добре навике“, рекао је глумац Слободан Бода Нинковић.

Представа је проистекла из заједничког пројекта "Гринтека“ и "Комуналца“.

"Већ годинама уназад 'Гринтек' и 'Комуналац' сарађују на пољу сакупљања и рециклаже ПЕТ отпада. Желели смо да унапредимо систем за селекцију отпада тиме што смо поставили 50 нових канти за ПЕТ и започели селекцију амбалажног стакла у угоститељским објектима. То је пионирски пројекат јер се у већини градова у Србији, амбалажно стакло, као врло компликован материјал, не сакупља“, саопштила је ПР менаџер "Гринтека“ Кристина Цвејанов.

"Представа 'Прљаво или чисто - није исто' круна је активности наша два предузећа. Ми смо уз подршку 'Гринтека' спровели еколошке радионице међу ученицима трећих разреда у готово свим школама општине Врбас, у нади да ће прихватити идеје које смо промовисали и да ће постати амбасадори природе", рекла је дипл. инжењер хортикултуре у ЈКП „Комуналац“ Тамара Милошевић.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"